Excite

Zo snoep je met mate

Dat je niet teveel moet snoepen, hoeft waarschijnlijk niemand je te vertellen. Maar dat is zoveel makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een beetje een gemiddelde snoeplust hebt, dan zul je waarschijnlijk best wel een beetje moeite hebben met het laten staan van snoep. Daarom hier wat tips om met mate te snoepen. Het is namelijk wél mogelijk.

Als je moeite hebt met het laten staan van bijvoorbeeld halve zakjes snoep of chips, dan kun je ervoor kiezen om voortaan kleinere verpakkingen te kopen. Dit is wat duurder, maar het maakt het wel makkelijker om te stoppen. Van een gewoon zakje geniet je dan langer en je pakt niet zo snel een nieuw zakje. Apart verpakte snoepjes werken ook goed, maar zet de pot of zak wel buiten je zicht.

Niet aan beginnen is een lastige, maar ook een heel handige tip. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan is het veel moeilijker om te stoppen. Soms is het dus beter om je trek even op een andere manier te stillen. Een appeltje met kaneel, een stukje ontbijtkoek, enzovoorts.

Tot slot: als je nadenkt over snoep, krijg je er vaak trek van. Als je merkt dat dit je gebeurt, probeer dan eerst ergens anders aan te denken. Lukt dat niet, ga dan je tanden poetsen. Op die manier verdwijnt letterlijk de snoepsmaak uit je mond en heb je veel minder zin om je schone mond weer vol te stoppen met allerhande hapjes!

Afbeelding: Flickr account terren in Virginia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021