Excite

Zoethartig: spinazie-kaas pannenkoeken

Een pannenkoek is snel gebakken, maar gaat na verloop van tijd wel vervelen. Binnen tien minuten kun je echter ook een heerlijke hartige variant op tafel krijgen die je ongetwijfeld zal doen watertanden: een pannenkoek met spinazie, Parmezaanse kaas en gerookte vis!

Om vier personen te laten genieten van deze heerlijke pannenkoek heb je het volgende nodig:

  • 2 eetlepels boter
  • 110 ml melk
  • 1 ei
  • 55 gram bloem
  • 375 gram gewassen spinazie
  • 110 gram gerookte witvis
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 125 gram ricotta
  • nootmuskaat
  • handjevol kerstomaatjes
  • Zakje Parmezaanse kaas

Zet de waterketel op. Smelt de boter in een grote pan en doe de melk in een grote kom. Voeg het ei, de bloem en een flinke snuf zout toe. Doe hier vervolgens twee eetlepels van de gesmolten boter bij en maak het geheel glad met een handmixer. Voeg vervolgens een aantal bladen spinazie en een paar eetlepels Parmezaanse kaas toe aan het beslag en gebruik de mixer om hier een groen geheel van te maken.

Doe nu de overgebleven spinazie in de pan waarin je de boter hebt gesmolten, voeg hierbij een beetje zout en doe het deksel op de pan. Laat het geheel even koken. Doe de vis in een schaal, voeg kokend water toe tot de vis geheel bedekt is en leg hier een bord of deksel overheen.

De ingrediënten voor de vulling zijn inmiddels klaar, met behulp van het groene beslag kun je nu pannenkoeken bakken zoals je gewend bent: een beetje beslag in de pan en de pannenkoek aan beide zijden bakken. Je groene pannenkoek is alvast klaar.

Voor de vulling mix je de ricotta met de spinazie. Maak de vis schoon (verwijder graten en vel) en doe die ook door de mix met ricotta en spinazie. Voeg nootmuskaat en peper toe naar smaak. Doe een beetje van deze vulling op de pannenkoek en rol deze op. Garneer de pannenkoek eventueel met een beetje gesmolten boter en een salade en eet smakelijk!

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018