Excite

Zomer het beste seizoen om te daten

Bijna de helft van de Nederlandse singles ziet de zomer als de beste periode om te daten. Uit een onderzoek van Lexa.nl blijkt dat liefst veertig procent van de alleenstaanden het liefst in dit seizoen wat afspreekt.

Een derde van de Nederlandse singles noemt het zien van verliefde stelletjes op straat als extra motivatie om ook actief op zoek te gaan. Daarbij is het terras de favoriete plek om in de zomer met iemand af te spreken. Mannen drinken dan het liefst een witbiertje terwijl vrouwen een rosé bestellen. Een date in een pretpark of een muziekfestival wordt als veel minder aantrekkelijk ervaren.

Een kwart van de singles durft in de zomer eerder op iemand af te stappen dan in andere seizoenen en bijna de helft vindt het belangrijk dat zomerse interesses op elkaar aansluiten. Daarbij kan gedacht worden aan een gedeelde liefde voor watersporten, wandelen, zonvakanties of wielrennen.

Carice van Houten is de favoriete 'zomerdate' van twintig procent van de Nederlandse mannen. De succesvolle actrice houdt haar collega Jennifer Hoffman en Tatjana Simic achter zich.

De ondervraagde vrouwen zouden het liefst een avondje op het strand zien zitten met presentator Arie Boomsma. De christelijke adonis verslaat acteur Mark van Eeuwen en DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Lexa.nl kwam tot deze resultaten door 810 Nederlandse single te interviewen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021