Excite

Een zomerjas voor je peuter!

Een zomerjas voor je peuter kan hard nodig zijn. Het weer in ons land is niet altijd zoals het wezen moet. Het ene moment schijnt het zonnetje, het andere moment waait de wind hard en begint het te regenen. Of gewoon voor die koele zomeravonden. Dan komt een zomerjas wel heel goed uit. Het is daarom ook verstandig om het zomerjasje van je peuter altijd bij te hebben. Kleine kinderen kunnen immers heel snel kou vatten.

Wat is een goede zomerjas?

Een zomerjas is een jas die je kunt gebruiken op dagen dat het in de zomer niet zo warm is. Een goede zomerjas bied je kind genoeg bescherming tegen wind, regen en tegen de kou. Je zult de zomer jas al in het voorjaar nodig hebben. In de maanden maart, april, mei kan het nog aardig koud zijn. Begin dus al in januari met het zoeken naar een zomerjas. Zorg er het beste voor dat de jas waterafstotend is. Je kunt natuurlijk een regenjas over het zomerjasje aandoen, maar als je toch krap bij kas bent koop je het liefst gewoon één kledingstuk. Kijk ook goed naar de stof van de jas. Koop liever geen jas die helemaal uit polyester bestaat. Polyester vat heel snel vlam. Houd een maximum van 50% polyester aan.

Kleur

De kleur van het jasje kun je het beste overlaten aan u kind. Ze moeten het jasje immer zelf dragen en als ze het jasje zelf hebben uitgekozen dan zullen ze er ook langer van kunnen genieten.

Shoppen

Nu is het tijd om te shoppen, maar waar vind je nu een leuke zomerjas. Bijna elke kinderkledingwinkel, of een kledingwinkel met een kinderafdeling, heeft wel een aantal zomerjassen te koop. En duur hoeven ze echt niet te zijn. Denk maar eens aan de H&M, V&D, HEMA, C&A enzovoort. Let ook goed op de acties van vele drogisterijen, zoals het Kruidvat. Het komt namelijk wel eens voor dat ze met name in de maanden januari en februari de zomerjasjes in de winkels hebben liggen. Zie je je kind graag in merkkleding lopen, maar zijn de prijzen je net iets te veel. Denk dan eens aan een kringloopwinkel. Een zomerjas voor een peuter dient maar voor enkele maanden en als het jasje in die periode niet veel is aangetrokken, dan blijft het als nieuw. Je zult vast wel iets in de betere kringloopwinkels vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021