Excite

Doe je zonnebank in de verkoop! Alternatief bruin worden

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft alle bijsluiters van zonnebanken moeten herschrijven, want uit onderzoek is gebleken dat bruin worden onder de zonnebank kankerverwekkend is. Natuurlijk willen we allemaal een gezond bruin kleurtje, zeker nu de zomer eraan komt. Maar is dat je gezondheid waard? Natuurlijk niet!

Wat is kankerverwekkend?

Het gevaar in de zonnebanken en gezichtsbruiners zit hem in de ultraviolette straling. Eerder werd altijd aangenomen dat er maar één type ultraviolette straling kankerverwekkend was, maar nu blijkt dat er twee typen zijn die beide schadelijk zijn. Vooral bij mensen onder de 30 jaar is het gevaar hoog: de straling zorgt voor maar liefst 75 procent kans op huidkanker.

Op zoek naar alternatieven

Bruin onder de echte zon

Echt zonlicht bevat veel minder kankerverwekkende straling dan een zonnebank. Probeer zo vaak mogelijk zonnebrand te gebruiken en wees niet bang voor een witte huid. Liever geleidelijk bruin worden dan in één keer heel erg verbranden. Natuurlijk hoef je je niet druk te maken als je af en toe een keertje onbeschermd in de zon loopt, dit zal je niet meteen huidkanker geven. Bedenk ook dat je huid mooier blijft als je zorgt dat er bijvoorbeeld een SPF in je dagcrème zit. Vermijd bovendien de zon tussen 12 uur en 15 uur, wanneer de zonnekracht het sterkst is.

Bruinspray

OK, niet echt de meest charmante manier om bruin te worden, aangezien je eigenlijk gewoon 'geverfd' wordt. Maar wel effectief en veilig! Je kunt naar een speciale salon waar je in een soort douche egaal bruin wordt gesprayd. Een andere optie is om het zelf te doen. Cosmeticamerken zoals Garnier en Nivea hebben een spuitbusje met nepbruin te koop, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Naalden!

De laatste ontwikkelingen zorgen dat je middels een spuitje bruin gaat worden! Het klinkt misschien wat naar, maar het is een methode waarbij je veilig bent voor huidkanker. Je krijgt een hormonale injectie, waarbij melanine wordt aangemaakt. Op deze manier word je bruin zonder zon én het beschermt je bovendien tegen ultraviolette straling! Op dit moment wordt getest met deze methode in Australië, dus het is enkel een kwestie van tijd voor ook wij aan deze methode kunnen gaan!

Weg dus met de zonnebank! Verkoop het apparaat en investeer in alternatieve methodes voor een gezond bruin tintje. Zonder risico van huidkanker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021