Excite

Zonnen mét top weer helemaal in

Topless zonnen is uit, zonnen mét top is weer helemaal in. Sterker nog, naaktzonnen is inmiddels verworden tot taboeen nog maar 5% van de vrouwen heeft de behoefte om dit te doen. En als vrouwen zonnen, dan doen ze dat het liefste in hun eigen vertrouwde omgeving en niet op het strand.

Ook hebben de vele voorlichtingscampagnes op het gebied van veilig zonnen effect, want vrouwen zonnen ook steeds vaker veilig. Ze smeren zich goed in en blijven bovendien minder lang in de zon zitten. Bovendien letten ze op hun vochtgehalte en wordt er door 87% veel water gedronken tijdens het zonnen.

De meeste vrouwen zijn ook goed op de hoogte van de gevaren van het (verkeerd) zonnen. Slechts 13% geeft aan helemaal niet op de hoogte te zijn van wat zonnen kan doen en hoe je het beste kunt zonnen.

Het zonnen dient niet alleen een cosmetisch doel, het wordt ook vooral gebruikt als ontspanning. Het is lekker om even in de zon te zitten en helemaal tot rust te komen. Veel mensen vallen bovendien tijdens het zonnen even in slaap, of nemen dan eindelijk de tijd om een boek te lezen, in plaats van bijvoorbeeld televisie te kijken. Ongeveer 20% van de vrouwen grijpt het zonnen aan om lekker bij te kletsen, maar de meeste mensen lossen toch liever een puzzel op, lezen een boek of genieten op een andere manier rustig van de zon.

Afbeelding: Flickr account Incase Designs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021