Excite

Zwangere vrouw raakt opnieuw zwanger

Als je zwanger bent van één kind, verwacht je niet dat je tegelijkertijd van een tweede kind zwanger kunt raken. Toch is dat wat Julia Grovenburg overkwam. Zij was zwanger van een meisje, dat na twee-en-een-halve week gezelschap kreeg van een klein broertje.

Dit verschijnsel, dat een zwangere vrouw opnieuw bevrucht raakt en een tweede kindje naast het eerste kindje groeit, komt maar heel zelden voor. In de eerste instantie leek het erop dat de vrouw wellicht zwanger was van een tweeling, maar toen beter gekeken werd, merkte de doktoren al snel op dat de beide baby’s echt in een heel andere fase van hun ontwikkeling waren. In dit geval moest het dan ook wel gaan om twee verschillende momenten van bevruchting.

Normaal gesproken kan het verschijnsel gevaarlijk zijn voor de tweede baby, omdat er een kans is dat die tegelijkertijd geboren wordt met de baby die als eerste aan de beurt is. In dit geval zit er maar een relatief korte periode tussen de bevallingsdata, waardoor een eventuele duo-bevalling voor Julia en haar baby’s niet speciaal risicovoller zal zijn dan twee aparte bevallingen.

Op dit moment gaat het in ieder geval goed met beide baby’s; ze groeien voorspoedig. Als de baby’s precies geboren worden op de dag dat ze uitgerekend zijn, dan zal het meisje – dat door haar ouders al Jillian genoemd is – nog net in 2009 geboren worden, terwijl Hudson – het jongetje – pas in 2010 voor het eerst het daglicht zal zien.

Afbeelding: Flickr account: jessicafm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021