Excite

Zwarte beha’s slecht voor de gezondheid

Een zwarte beha mag er erg mooi uit zien; voortaan kun je dat exemplaar maar beter in de kast laten hangen. Niet omdat het uit de mode is, maar omdat een zwarte beha slecht voor je gezondheid is!

Zwarte beha’s bevatten namelijk een grote hoeveelheid kleurstoffen, die slecht voor je zijn. Dit blijkt uit een onderzoek waarvoor 25 zwarte beha’s van verschillende merken gekocht werden. Alle beha’s werden getest op kleurstoffen en van de 25 exemplaren kregen maar liefst 8 beha’s een onvoldoende. Dat is nog niet alles: bij zes van die acht beha’s werd vastgesteld dat de hoeveelheid kleurstoffen in de beha’s kankerverwekkend konden zijn.

Daarnaast werd in vijf beha’s teveel aniline gevonden, een stof die invloed kan hebben op het bloed. Discounter KiK, verantwoordelijk voor één van de beha’s die de test niet doorstonden, heeft al laten weten dat de bewuste beha inmiddels door hen uit de winkels gehaald is.

En hoewel het dragen van zwarte beha’s dan niet verstandig is; er zijn nog heel veel andere opties. Komend seizoen zijn met name de donkergekleurde beha’s, denk aan donkerpaars of bruin, erg geliefd. Verruil daarnaast je beha eens voor een mooie body! En als je helemaal op veilig wilt spelen, dan kies je gewoon voor een neutrale beha, bijvoorbeeld een wit exemplaar. Daar zitten ongetwijfeld ook wel wat kleurstoffen in, maar dat zijn er vast niet zoveel als in de zwarte beha!

Afbeelding: Flickr account C.P. Storm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021