Excite

Zwarte thee gezond tegen stress en tandbederf

Met de typische najaarskwaaltjes in het verschiet, is het nu tijd voor een deugddoende theekuur met veel honing, citroensap en suiker. Waarom is thee dan zo gezond? Thee is afkomstig uit China, maar landen als India en Skri Lanki zijn eveneens belangrijke theeleveranciers. Alle theevariëteiten bevatten theïne, vergelijkbaar met cafeïne.

Sterker van smaak

Volgens wetenschappers zijn groene en zwarte thee erg gezond. Beiden zijn afkomstig van de bladeren van de camellia sinens, die gefermenteerd worden, een soort gistingsproces. Zwarte thee bevat geen looizuur, en minder antioxidanten dan groene en witte thee. Gearomatiseerde theesoorten bevatten haast allemaal zwarte thee. Zwarte thee is gezond, sterk van smaak en bevat een hogere dosis cafeïne dan de lichter geoxideerde theesoorten. In tegenstelling tot groene thee, behoudt zwarte thee zijn smaak en positieve gezondheidseffecten jarenlang, sommige zelfs tot vijftig jaar.

Belangrijke leverancier van antioxidanten

Zwarte thee is een belangrijke leverancier van antioxidanten. Die voorkomen dat schadelijke stoffen door je lichaam worden opgenomen en je ziek maken. De minst bewerkte theesoorten bevatten de hoogste concentraties antioxidanten. Zwarte thee is rijk aan vitaminen B1, B2, B3 en B5, C en E. Die bevorderen de werking van je zenuwstelsel en je spijsverteringssysteem en versterken je weerstand.

Thee tegen tandbederf

Zwarte thee is gezond voor je tanden. Vitamine E en catechinen, gaan tandbederf tegen, zorgen voor een verhoogde weerstand tegen zuuraanvallen en tandplak, en remmen de groei van schadelijke bacteriën af.

Thee zorgt voor stevige botten

Australische wetenschappers ontdekten dat zwarte theedrinkers een sterker beendergestel hebben en minder risico lopen tegen osteoporose. Drink dagelijks maximum vier kopjes (zwarte) thee voor een maximaal effect op je gezondheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020