Excite

Zweetvoetenbehandeling: beter voorkomen dan genezen

Zweetvoeten, een erg vervelend en veel voorkomend probleem. Naast hun indringende geur, zijn ze minder onschuldig dan je denkt. Zorg voor een efficiënte behandeling, voor ze meer ernstige voetproblemen zoals voetschimmels veroorzaken. Zweetvoeten hebben uiteenlopende oorzaken. Een goede voethygiëne is primordiaal, zowel om ze te voorkomen als te behandelen. Hoe kan je nog preventief optreden tegen vervelende zweetvoeten, en hoe kan je ze best behandelen?

Overmatige zweetproductie

Zweetvoeten zijn het gevolg van een overmatige zweetproductie. Dat heeft vele oorzaken. De meest voorkomende zijn een slechte lichamelijke conditie, ernstige stofwisselingsproblemen, stress en emotionele problemen, overmatig alcoholgebruik, gebrekkige hygiëne en een slechte kwaliteit van zowel schoenen als sokken.

Preventie tegen zweetvoeten

Kwalitatieve schoenen en sokken zijn belangrijk bij het voorkomen van zweetvoeten. Passende en ademende schoenen zoals Geox schoenen zijn een must, evenals vochtopslorpende sokken. Sokken zijn zo belangrijk voor het voorkomen van zweetvoeten dat je ze dagelijks enkele keren ververst. Geurvreters helpen het overtollige zweet te verwijderen. Verwissel regelmatig van schoenen, en geef thuis de voorkeur aan slippers of sandalen.

Bacteriën- en schimmeldodende geneesmiddelen

Een zweetvoeten behandeling is erg uiteenlopend. Zit je toch met onwelriekende zweetvoeten opgescheept, dan zijn er zowel bij de apotheker als de drogist verschillende geneesmiddelen tegen zweetvoeten verkrijgbaar. Kies bij voorkeur voor schimmel- en bacteriëndodende middelen. Wees hiermee voorzichtig, en gebruik ze nooit bij wondjes of een beschadigde huid. Allerlei voetpoeders als boorzuurschilfers, talk- en/of babypoeders zijn extra vochtopslorpend. Gebruik dit poeder niet té kwistig, dat kan immers allerlei voetinfecties doen ontstaan. Voetdeo's, parfums en etherische oliën met alcohol, kunnen eveneens soelaas brengen. De aanwezigheid van alcohol verfrist je huid. Helpt niets van dit alles, raadpleeg dan zeker je huisarts.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020