Excite

Zwembandjes toch gezond?

In het Engels klinkt het nog best leuk, ‘love handles’. De Nederlandse ‘zwembandjes’ zijn al een stuk minder charmant en geven waarschijnlijk ook weer hoe jij over die extra rolletjes vet bij je buik denkt. Eerder werd al bekend dat buikvet ontzettend ongezond is, maar nu lijkt nieuw onderzoek uit te wijzen dat kleine zwembandjes misschien toch een klein beetje goed voor je zijn.

Onderzoekers proberen af te stappen van het idee dat vetcellen slecht zijn en zien vet steeds vaker als belangrijke spelers in het reguleren van energieopslag en het ondersteunen van het immuunsysteem. Bovendien blijkt vet effectief te zijn in het tegengaan van infecties.

Ook helpt vet bij de bescherming van je organen. Twintig procent van de mensen die te dik zijn, zijn verder helemaal gezond. Dit zou komen door hun vetcellen en de opslagcapaciteit van die vetcellen. Sommige mensen hebben van nature meer vetcellen dan anderen en die cellen kunnen meer opslaan. Overgewicht wordt pas gevaarlijk als er meer stoffen zijn dan opslagruimte, maar zolang je genoeg opslagruimte hebt, loop je dus niet het risico dat de verkeerde stoffen in je bloedbaan terecht komen.

Wie rond zijn 40e of 50e wat extra vet heeft, kan zelfs rekenen op een langer leven. Omdat je dan wat meer gewicht hebt, is de kans op broze botten een stuk kleiner dan bij mensen met ondergewicht. Bovendien fungeert je vet dan als een beschermlaagje voor je organen, ook niet verkeerd!

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021