Excite

Zwemmen en afslanken: de perfecte combinatie

Iedereen weet dat de beste manier om gewicht te verliezen een combinatie moet zijn van gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Zwemmen is voor afslanken bij uitstek een geschikte sport, omdat bijna alle spieren in je lichaam aan het werk moeten tijdens het baantjes trekken. Hier lees je waarom sporten en vooral zwemmen zo goed bij je afslankregime passen.

Waarom zwemmen?

Zwemmen is een goede manier van bewegen voor alle niveaus. Zelfs als je jaren niet gesport hebt, kun je door zwemmen toch voldoende lichaamsbeweging krijgen zonder je gewrichten te belasten. Daarnaast krijg je het niet koud van bezwete kleding en van pottenkijkers zoals in het fitnesscentrum heb je geen last. Zwemmen zorgt bovendien dat je ontzettend veel spieren in je lichaam gebruikt: je armen en bovenlichaam, je buik- en rugspieren en je billen en benen. Alles moet worden ingezet om boven water te blijven en de baantjes te trekken.

Sporten in het zwembad

Als je van plan bent om meer te gaan zwemmen om je afslanken te bevorderen, laat je dan ook informeren bij je zwembad over andere manieren van lichaamsbeweging in het water. Er zijn verschillende manieren van aerobics die onder water gehouden worden, maar zelfs fietsen onder water is een bijzondere sport waarbij je spierkracht kweekt zonder last van je knieën te krijgen.

Zwemmen en voeding

De eerste paar keren sporten zullen zorgen voor meer hongergevoel. Immers, je hebt veel meer calorieën verbrand dan je normaal op een dag zou doen. Probeer te kiezen voor voeding die je veel en lang energie geven. Een handje noten bijvoorbeeld, of een krentenbol. Grijp niet naar energiedrankjes. Deze bevatten vooral veel suikers waardoor je een korte hevige energiestoot krijgt, maar achteraf met een hongergevoel en suikerdip zit.

Zorg voor je lichaam

Voor het beste resultaat moet je dus je voeding en je lichaamsbeweging op elkaar afstemmen. Voor beginnende sporters is het belangrijk dat ze hun lichaam niet overbelasten. Zwemmen is juist daarom een goede sport. Zorg ervoor dat je goed blijft eten, ondanks dat je lichaam meer energie uit voeding nodig heeft. Pas dan zal zwemmen je helpen bij het afslanken.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021