Excite

Waarom is zwemmen gezond?

We hebben er lang niet altijd zin in, maar toch weten we allemaal dat bewegen goed voor je is. Wil je het hele lichaam trainen, dan kun je natuurlijk de sportschool in duiken. Maar ook zwemmen is een optie. Zwemmen kan op verschillende niveaus en is voor bijna iedereen toegankelijk. Bovendien is zwemmen ook nog eens heel goed voor je! Maar waarom is zwemmen dan zo gezond?

De voordelen van zwemmen

Een van de meest evidente voordelen van zwemmen is de uiterst geringe kans op blessures. Bij veel andere sporten is er voortdurend de kans om te vallen of iets te verdraaien. Tijdens een eindje hardlopen zet je behoorlijk wat kracht op je gewrichten. Iedere stap die je zet, betekent een schok voor je knieën, heupen en enkels. Zwemmen verloopt wat dat betreft in een veel vloeiendere beweging. Je gebruikt je gewrichten niet als schokdempers. Bijkomend voordeel van zwemmen is dat je bijna al je spieren traint. Ook spierpijn komt veel minder voor omdat de warmte van het water de spieren lekker soepel houdt.

Hoe te beginnen?

Als het je leuk lijkt om te zwemmen, dan heb je niet veel nodig. Een zwembroek of een badpak en een zwembad in de buurt zijn namelijk al genoeg. Wil je echt vorderingen maken, dan moet je natuurlijk wel meer doen dan wekelijks tien baantjes trekken. Ga daarom minstens twee keer per week naar het zwembad en stel jezelf doelen. Zo blijft het niet alleen leuk, maar maak je daarnaast ook nog eens de meeste vorderingen. Op internet kun je een heleboel zwemschema's vinden die resultaat garanderen, als je tenminste je best doet!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021